BARFEN

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 Producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Hondenvoer – BARFEN terug naar de natuur

Met het begrip B.A.R.F of BARFEN bedoelt men een methode voor het voeren van vleesetende huisdieren. Een methode die voornamelijk voor huishonden ontwikkeld is. Het BARFEN oriënteert zich sterk op de eetgewoontes van wilde honden en de wolf, en stelt een dieet voor bestaande uit vlees, organen en botten.

Lees verder...

Het dieet wordt met fruit of groente verrijkt, omdat planten bij het natuurlijke dieet van wilde honden en wolven horen. De term B.A.R.F. stond in eerste instantie voor: Born Again Raw Feeders, een verwijzing naar de hondenbezitter, die meestal vanuit overtuiging zijn hond alleen botten en rauw vlees voerden. Later veranderde de betekenis naar: Biologically appropriate raw food, wat zoveel betekent als: Biologisch adequate rauwe voeding.

Waarom BARF?
Veel hondenbezitters besluiten over te stappen op rauwe voeding/BARFEN vanuit de wens, hun hond zo gezond mogelijk te voeden. Wanneer men rauw vlees voert, weet men precies wat er in de voerbak belandt. Veel hondenbezitters willen met de BARF-methode op gezondheidsproblemen van hun viervoeter reageren. Conventionele hondenvoeders worden niet zelden met kunstmatige toevoegingen aangevuld, waardoor steeds meer honden gevoelig reageren. BARF is voor honden, door de terugkeer naar de oorspronkelijke manier van eten van de wolf, ook een goed middel voor het reguleren van het lichaamsgewicht. Tegelijkertijd moeten honden, die BARFEN meer kauwen, wat hun tanden verzorgt.

Waar moet men bij BARFEN rekening mee houden?
Wanneer je de BARF-methode wilt proberen, is het niet alleen een kwestie van de hond BARF hondenvoer in de vorm van vers vlees voorzetten. Om een goed dieet samen te stellen, heb je gefundeerde kennis van voedingsmiddelen en diervoeding nodig. Door het eenzijdig voeren van uitsluitend rauw vlees kan al snel een overschot of tekort aan voedingsstoffen ontstaan. Een afgemeten, natuurlijke voeding heeft ook als voordeel, dat je viervoeter de juiste vitaminen en mineralen aangeboden krijgt. Je dierenarts kan je helpen bij het samenstellen van een goed dieet voor je hond. Dit dieet is o.a. afhankelijk van bijvoorbeeld leeftijd, gezondheid en ras.

Het beste BARF vlees online bestellen
Wellicht heb je zelf al met de gedachte gespeeld, maar heb je nog niet de tijd of de mogelijkheid gehad, het juiste BARF hondenvoer in huis te halen of samen te stellen? Als alternatief op rauw vlees kan je BARF-vlees bij ons online in de webshop bestellen, we leveren binnen 1 á 2 werkdagen.
Wat is dit? Vink "Onthoud mij" om uw winkelwagen op deze computer te raadplegen, ook als u niet ingelogd bent.